Uitstelgedrag

Geschreven door: Lieke Lamme
9 februari 2021

Uitstelgedrag

Wie kent het niet, uitstelgedrag. Ook ik heb er af en toe last van. Zoals teksten schrijven voor mijn nieuwe website. In mijn hoofd ben ik er tijden mee bezig geweest. Het wordt dan steeds groter en ingewikkelder, waardoor ik nog meer de neiging heb om het uit te stellen. Terwijl het eigenlijk heel leuk is om te doen en niet moeilijk ook…
Het is het gewoon een kwestie van doen. Achter mijn bureau gaan zitten, een nieuw document openen en typen maar. Het is niet in steen gebeiteld (het gaat gelukkig ook een stuk sneller dan dat) dus als het uiteindelijk niet bevalt, kan ik het gewoon wijzigen.
Nu heb ik dus eindelijk mijn teksten geschreven. Mijn website is online en ik ben er heel blij mee. Op mijn planning komt nu wekelijks het schrijven van een blog te staan. Ik weet van mezelf dat ik het heel leuk vind om die te schrijven, als ik er maar rustig de tijd voor neem. Het is dan ook niet moeten, maar mogen en hoe het psychologisch precies zit, weet ik niet, maar het werkt wel. Daar maak ik dankbaar gebruik van!
Toch bestaat hier het gevaar dat ik dit af en toe ga uitstellen, want er is immers altijd wel wat anders te doen en het kan vaak morgen ook wel. Om dit te ondervangen maak ik het voor mezelf zo leuk mogelijk, iets wat ik op al mijn werkzaamheden toepas. Dat houdt voor mij in dat het niet alleen elke week op de planner komt te staan, maar ook op mijn pomodoro planblok. Zo maak ik het voor mezelf overzichtelijk en bovendien word ik altijd heel blij als ik een krul ergens door kan zetten en op deze manier kan ik dus twee krullen zetten!
Naast mijn bureau hangt de scheurkalender van omdenken, ik ben een groot fan. Op 22/10-2020 hadden zij een zeer toepasselijke tekst:
Als er een pil was tegen uitstelgedrag, zou ik hem morgen waarschijnlijk nemen.

Tja, zo is het soms wel….

Als iemand nog een tip heeft, hoor ik het graag!

Andere blogs

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.